Kapı Dergisi Kurumsal Çok Yakında   


  Kendi battaniyenizi yapın...   -   2008.3.27
 

Kışın sallanan sandalyenizde oturup kitap okurken, ya da balkonunuzda sıcak bir çay içerken, bacaklarınızı sıcak tutacak bir teklifimiz var. Beğendiğiniz renkte, üstelik kendi emeğinizle bir battaniye yapın. Ben battaniyeyi sadece uyurken kullanırım diyenlerdenseniz, uykularınızı daha eğlenceli hale getirmek için mükkemmel bir fikrimiz var.
    
Gerekli malzemeler

2 metre ve 80 santimetre uzunluğunda iki tane çift taraflı yün kumaş. (İki farklı renkli yünü üst üste dikerek de yapabilirsiniz.)
Kartanesi şeklinde bit kalıp.
Kumaşın üzerine yazabilecek bir kalem.
Makas.
Maket bıçağı.
İğne ve iplik.
Yastık doldurmak için yün.
Dikiş makinası. (Sadece yastık için)

Battaniyenizi nasıl yapacaksınız?

İlk olarak kumaşınızı 1.5 metreye 1.5 metre uzunluğunda kesin. Kenarlarına süs yapmak için 2.5 santimetre kalınığında, kestiğiniz kumaşın etrafını dönebilecek uzunlukta parçalar kesin, bu ince parçayı saçak şeklinde hazırlayın.
Desen kalıbını kullanarak, battaniyenin üzerine istediğiniz yere, istediğiniz sayıda desen çizin. Maket bıçağını kullanarak, içerideki daireden dışarıdaki daireye doğru 8 tane çizik atın ve bunu bütün kar taneleri için tekrarlayın.
Alt kattaki rengi üste çıkarmak için, kestiğiniz şeritlerin kenarlarından incecik bir kısmı katlayıp dikin. Böylece iki renkli resenleriniz olacak. Bunu bütün 8 şerite de uygulayın.
Hazırladığınız püekülleri battaniyenizin etrafına dikin. Battaniyeniz hazır.


Yastığınızı nasıl yapacaksınız?

Kumaşınızı 30 santime 30 santim boyutunda kare olarak iki parçaya ayırın. Sadece üste gelicek kısma bir tane kar tanesi çizin.
Maket bıçağını kullanarak aynı battaniyede yaptığınız gibi 8 tane şerit kesin ve katlayıp dikin. Desenininizi oluşturun.
Desen üste gelecek şekilde iki parçayı birleştirin ve içini doldurun. Daha sonra yatığınızın her tarafını tekrar kontrol edin ki, iiçindeki malzemenin dışarı çıkacağı bir boşluk kalmasın. Dikiş makinesi kullanırsanız daha sağlam olur. İşte, battaniye ve yastığınız hazır.


Kaynak: Evdose

  Haberin Okunma Sayısı: 415
 
Bu Haberi; Kaydet Yazdır      
 


    Yorum Ekle

Bu Habere Daha Önce Hiç Yorum Yapılmamış

 

   Rastgele 10 Haber
 
  Türk Estetiği ile İtalyan Tasarım Anlayışı Birarada
  Ahşapda 'Kendin al kendin yap' dönemi başladı
  Hangisi sizin tarzınıza uygun?
  Bodrum’da büyüdü, Villa Riva’yla İstanbul’a döndü
  Creavit'ten 2 kişilik mutluluk…
  Ege Üniversitesi Hastanesi’nden Bornova Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanacak metro hattının temeli, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katılacağı törenle yarın atılıyor. Bornova-Buca bağlantı yolu açılışı ve klimalı yeni otobüslerin sefere alınması töreni de aynı gün gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşımı rahatlatmaya yönelik dev projelerine ilişkin yapılan ihaleler ve imzalanan sözleşmelerin ardından peşpeşe yatırımlar start alıyor. Üçyol- Üçkuyular Metro Hattı ile Aliağa Menderes Projesi 6. Etap işleri yapım ihalelerinin sonuçlanarak çalışmalarına başlanmasının ardından, son olarak Ege Üniversitesi Hastanesi ile Bornova Merkez arasını metro sistemine dahil edecek 3. Aşama 1. Kısım inşaat işlerinin yapımına başlanıyor. Hattın temeli, yarın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katılacağı törenle atılıp çalışmalar başlayacak.
  Halkapınar'da İnşaat Başladı
  Ayaksız kadeh ister misiniz?
  Çıkmaz Alt Geçit!
  Yurtta kalmak yerine krediyle ev alıyorlar
   Taglar
  Kendi, battaniyenizi, yapın..., ev  

 


.
Tüm Hakları Saklıdır © 2008

  İçeriğimizi kullanmak yasaktır.     Açık Öğretim  AÖF