Beşiktaş Belediyesi, geçtiğimiz haftlarda yanan Gaziosmanapaşa İlköğretim Okulu’nunrestorasyonu için kampanya başlatıyor. Belediye, başta okul mezunları olmak üzeretüm halktan destek bekliyor.
Bir süre önce çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Gaziosmanpaşa İlköğretimOkulu’nun bahçesi artık öğrencileri değil, yangını protesto edenleri ağırlıyor.
“TARİH ORTADAN KALDIRILIYOR”
Şehristanbul Derneği Başkanı Atilla Tuna, çok sayıda konağın yakılarak ya daonarılarak ortadan kaldırıldığını belirterek, “Bu tarihi eserlerin arsaları, bazıçıkar çevrelerince otopark ya da rant amaçlı kullanılmakta, yetkililer de bu çevreleregerekli izinleri vermekte sakınca görmektedir.” diye konuştu.
MÜZE YA DA OKUL OLACAK
Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’ndan 1961 yılında mezun olan Beşiktaş BelediyeBaşkanı Yusuf Namoğlu da, Naime Sultan Yalısı olarak da bilinen binanın, otoparkolmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Mezun olduğu okulun restorasyonu için proje çalışmalarına başladıklarını ifadeeden Namoğlu, “Müesseselerimizin değerli hocalarıyla diyalog kurduk, geçmiştekifotoğraflarıyla proje hayata geçecek. Bina, ya okul ya da müze olarak hizmet verecek”diye konuştu.
MEZUNLARDAN YARDIM İSTENDİ
Beşiktaş Belediye Başkanı Namoğlu, kampanyanın finansmanı için Gaziosmanpaşaİlköğretim Okulu mezunlarından da destek istedi. Mezunların ‘ellerini taşın altınasokmaları’ gerektiğini belirten Namoğlu, “Buradan mezun olanların, sivil toplumörgütleri ile birlikte bu sorunu çözeceğine inanıyorum.” dedi.
NTV-MSNBC