
|
|
 |
 |
 |
 |
| |
Bodrum’a Babil’in Asma Bahçeleri Kurulacak
-
2008.3.22
|
| |

Çakırlar Şirketler Grubu, Bodrum’da 20 milyon dolarlık yatırımla ’Gardens ofBabylon’ projesinde, Babil’in Asma Bahçeleri’nden esinlenerek 74 rezidans, 22butik otel dairesi ve 28 göl villası inşa ediyor. Projenin 2009’da tamamlanmasıplanlanıyor. Şirketin hedefi ise, bu projenin benzerlerini; İstanbul, SırbistanKaradağ ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Fujiera bölgesinde de yapmak.
Konsept yeni
Çakırlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, bu konsepti zincirhaline getirmek istediklerini belirterek, "Turizmi ’her şey dahil’ kıskacındançıkarmak istiyoruz. Bunun için Bodrum’da butik otel ve rezidans projesini birleştirdik.Amacımız burayı 12 ay yaşatmak" dedi. 2007 yılının başında yatırıma başlanan Gardensof Babylon Projesi’nin konseptinin belirlenmesinde arazinin eğiminin önemli biretken olduğunu aktaran Çakır, "Yaptığımız araştırmalar sonucunda buna benzer birkonseptin Türkiye’de ve dünyada yapılmadığını gördük.
Dünyanın Yedi Harikası canlanacak
Özellikle arazideki eğimden dolayı Babil’in asma bahçeleri fikri doğdu. Araştırdık.Bu isim daha önce kullanılmamış. Bunun isim hakkını aldık" diye konuştu. Projedeyer alan 22 butik otel dairesi de dünyanın 7 harikasından esinlenerek 7 farklıkonseptte dekor edilecek. Projede, tüm odalar birbirinden farklı olmak üzere Osmanlı,Hint, Mısır gibi yedi çeşit kültürde dekore edilecek.
190 bin Euro’dan başlıyor
40 dönüm üzerine kurulan Gardens of Babylon’da yeralan rezidansların fiyatları190 bin Euro’dan başlıyor, 450 bin Euro’ya kadar çıkıyor. Projeden 6 Türk MilliTakım oyuncusu rezidans satın alırken, yabancı şirketlerin CEO’larıyla ile yıllıkgeliri 100 bin doların üzerindeki yöneticiler projenin ilk müşterileri arasında.Şu anda rezidansların yüzde 30’unun satıldığını anlatan Çakır, "Rezidanslarınyüzde 70’ini Türkler satın aldı. Satın alanlar arasında ünlü futbolcular var.Bunlardan birisi de milli futbolcu Fatih Tekke. Bunun yanında yabancılardan iseRus ve ABD’liler de var" bilgisini verdi.
İkincisi İstanbul’a
Çakırlar Şirketler Grubu, Gardens of Babylon’un ikincisini İstanbul’da yapacak.Recai Çakır, "Gardens of Babylon projesini ihraç etmek istiyoruz. Bunun yanındaSırbistan Karadağ’da bulunun Montenegro bölgesi de ilgimizi çekiyor. Çünkü buradaRuslar’ın ciddi yatırımları var. Katıldığımız bir fuarda bizden daire almak isteyenRus -Alman ortaklı grup bizi buldu. Projeyi çok beğendi. Bu bölge için araştırmayapıyor" dedi.
Hürriyet Gazetesi |
|
| |
Haberin Okunma Sayısı:
109 |
| |
|
| |
Bu Habere Daha Önce Hiç Yorum Yapılmamış
|
| |
Rastgele 10 Haber |
| |
|
| |
Taglar |
| |
Bodrum’a, Babil’in, Asma, Bahçeleri, Kurulacak, ev |
|
 |
 |
 |
 |
|
|