|
|
Kapı Dergisi Kurumsal Çok Yakında |
|
|
|
 |
 |

|
|
 |
 |
 |
 |
| |
ABD'de ev fiyatları yerle bir oldu
-
2007.12.29
|
| |

Ekim ayında ev fiyatları tam anlamıyla dibe vururken, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.7 düşüş gösterdi. Bu düşüş, 1987 yılından bu yana yaşanan en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.
Uzmanlar açıklanan rakamın gayrimenkul piyasasında yaşanan zorluğun en büyük kanıtı olduğunu belirtiyor. Öte yandan piyasada yaşanan bu hareketin kısa vadede bitmesi de beklenmiyor. Uzmanlar, gayrimenkuldeki zorlukların yeni yıla da taşınacağını ve fiyatlardaki düşüş eğiliminin devam edeceğini öngörüyor.
Analistlere göre fiyatların düşmesindeki diğer önemli bir sebep de değişen müşteri psikolojisi. Gayrimenkulde daha önce oluşan fiyatların balon olduğuna ve spekülatörlerin desteğiyle yükseldiğine işaret eden uzmanlar, şimdi bu spekülatörlerin yavaş yavaş piyasadan çıkmasıyla fiyatların da indiğini belirtiyor. Uzmanlar, "Evlerini satmak isteyen insanların sayısı giderek artıyor" diye konuşuyor.
ABD'de ev fiyatları yüzde 12.4 ile en fazla Miami'de düşerken, onu yüzde 11.8 ile Tampa ve yüzde 11.2 ile Detroit izledi.
|
|
| |
Haberin Okunma Sayısı:
383 |
| |
|
| |
Bu Habere Daha Önce Hiç Yorum Yapılmamış
|
| |
Rastgele 10 Haber |
| |
|
| |
Taglar |
| |
ABD'de, ev, fiyatları, yerle, bir, oldu, ev |
|
 |
 |
 |
 |
|
|
.Tüm Hakları Saklıdır © 2008
|
|
|
|
|