Dünyanın en ilgi çeken motorsporları organizasyonu olan Formula 1, 27 Ağustos’ta ikinci kez ’İstanbul Park’ pistinde düzenlenecek. Daha önce adını bile duymadığımız Tuzla’ya bağlı Akfırat beldesi ise ’İstanbul Park’ pistiyle birlikte İstanbul’un gelişen bölgeleri arasına girerek yeni konut projelerinin akınına uğruyor.
Bugün 2 bine yakın villa inşaatının sürdüğü bölgede, projeler İstanbul Park pistinin giriş kapısına kadar dayanmış durumda. Pistin çevresindeki yeni projelerde nüfus şimdiden 1000’i bulurken, 2007 yılında 8 bine ulaşması bekleniyor. Akfırat’ta yeni projelerin yükselmeye başlamasıyla birlikte kısa sürede konut sayısının 50 bini bulacağı tahmin ediliyor.
Akfırat, Formula 1’le konut akınına uğradı
Dünyanın en ilgi çeken motorsporları organizasyonu olan Formula 1, 27 Ağustos’ta ikinci kez ’İstanbul Park’ pistinde düzenlenecek. Daha önce adını bile duymadığımız Tuzla’ya bağlı Akfırat beldesi ise ’İstanbul Park’ pistiyle birlikte İstanbul’un gelişen bölgeleri arasına girerek yeni konut projelerinin akınına uğruyor.
27 Ağustos’ta ’İstanbul Park’ta ikincisi düzenlenecek Formula 1, Tuzla’ya bağlı Akfırat Beldesi’ni İstanbul’un en hızlı gelişen bölgeleri arasına soktu. ’İstanbul Park’ pistinin Akfırat’ta yer alması, bölgede gerçekleştirilen konut projesi sayısının hızla artmasını sağladı. Geçtiğimiz yıl Bautek Kuğu Evleri, Millenium Park, Arkeon Evleri, Tepeören Villaları gibi projelerin satışına başlanan bölgede, bu yıl da Royal Residece Konakları, Kanarya Evleri, Parkville Evleri ve Koru Villarının temeli atılmış durumda bulunuyor.
50 BİN KONUT YAPILACAK
2 bine yakın villa inşaatının sürdüğü bölgedeki Formula 1 tesisinin giriş kapısına kadar dayanan yeni projelerde nüfus şimdiden 1000’i aşıyor. Formula 1 pistinin etrafında şu an hala 26 bin 500 dönümlük boş arazi bulunuyor. Bu araziler üzerinde de projelerin yükselmeye başlamasıyla birlikte, bölgedeki yeni konut sayısının 50 bini bulması bekleniyor. Bölgede villalar için satış fiyatları 200 bin ile 700 bin Euro arasında değişiyor. Kiralar ise 1200 YTL’den başlayıp, 2 bin 500 YTL’ye kadar çıkabiliyor.
PİST MANZARALI VİLLALAR
TEM’in Akfırat çıkışını alıp ’İstanbul Park’ yoluna girildiği anda Formula 1 izleyicilerini ilk karşılayan proje Saray Halı’nın sahibi Necati Kurmel’in gerçekleştirdiği Royal Park Residence oluyor. 72 villa ve 3 bloktan oluşan Royal Park Residence’ın hemen yanında ise inşaatına geçtiğimiz yıl başlanan Bautek Kuğu Evleri yer alıyor. Tırsan Grubu ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından gerçekleştirilen 192 villalık Bautek Kuğu Evleri’nin önümüzdeki yıl ekim ayında tamamlanması planlanıyor.
Bautek Kuğu Evleri’nin hemen yanında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın gerçekleştirdiği 219 villalık Milleniumpark projesi bulunuyor. Önümüzdeki yıl başında yaşamın başlayacağı Milleniumpark’ın yanında ise Yapı Merkezi’nin 319 villalık Arkeon Evleri projesi yer alıyor. 110 villada yaşamın başladığı Arkeon’u Sıddıklar İnşaat’ın Tepeören Sultan Konakları izliyor. 23 villanın yer aldığı projenin 7 ay sonra teslim edileceği belirtiliyor. Sultan Konakları’nı Yuvataş İnşaat’ın Tepe Park’ı Parkville projeleri takip ediyor.
Arkeon Evlerinin hemen karşısında ise bölgenin İstanbul Park’tan önce başlayan tek projesi Tepeören Villaları yer alıyor. 40 villada yaşamın başladığı 101 villalık bu projenin hemen yanında ise Uzunal İnşaat’ın bu yıl inşaatına başladığı Kanarya Evleri projesi bulunuyor. İstanbul Park yolunda TEM çıkışının gerisinde kalan projeleri ise Estanbul Evleri Ekşioğlu ve Trend gibi projeler oluşturuyor.
TEPEÖREN’DE İKİ YENİ PROJE
Kurtköy’de Akfırat’ın ardından İnşaat firmalarının en fazla ilgi gösterdiği bölge Tepeören oluyor. D Yapı’nın Akfırat Evleri, Eren İnşaat’ın Akfırat Villaları’nın yanısıra firmalar bölgede iki yeni projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Uzay Mühendislik Gülistan Evleri’ni, İnmaş ise İstanbul Park Konakları’nı satışa sunmak için son hazırlıklarını tamamlama aşamasına gelmiş bulunuyor.
Emlak Yaşam olarak biz de bu hafta Formula 1 yarışlarının gerçekleştirildiği İstanbul Park’ın etrafında geliştirilen konut projelerini ve bu projelerin Formula 1’den beklentilerini araştırdık.
Yarısı yatırımcı yarısı yarışçı
Akfırat Evleri projesinden konut alanların yüzde 50’sini yarışseverlerin oluşturduğunu söyleyen D Yapı yetkilileri, "Ev sahiplerinin diğer yarısını da bölgenin prim yapacağına inanan yatırımcılar oluşturuyor. 143 villalık projenin son 15 villası için satışlarımız sürüyor. Projede fiyatlar 178 bin eurodan başlayıp 275 bin Euro’ya kadar çıkıyor. Projedeki evlerin iç dekorasyonsuz teslimlerinin önümüzdeki yılbaşında yapılması planlanıyor. Dekorasyonlu anahtar teslim villalar da ise yaşam Nisan ayında başlayacak" dediler.
Atlas Residence’a komşu geliyor
TMD-Yalkon ortaklığı’nın Kurtköy’deki tek rezidans projesi olan Atlas Residence’a Formula 1 süresince kiralamak için çok sayıda talep geldiğini söyleyen Genel Müdür Muammer Akgün, "Kısa dönem kiralamalara sıcak bakmadığımız için bu tekliflere olumlu yanıt veremedik. Atlas Rezidasın hemen yanında gerçekleştireceğimiz Atlas Park Residence Projesi’nde de bir otel yer alması için çok sayıda teklif aldık. Ancak, aile yaşantısı ile otel yaşantısının bir arada olamayacağı düşüncesiyle bu teklife de sıcak bakmadık" dedi.
F1 güven sağlıyor
TIRSAN ile UND’nin ortaklığıyla gerçekleştirilen Bautek Kuğu Evleri projesinin satış sorumlusu Ertuğrul Erkoç, Formula 1’in çarpık yapılaşmayı engelleyeceği inancının satışları olumlu etkilediğine dikkat çekiyor. Geşlişmekte olan bir bölge olarak Akfırat’ta belediyenin hizmet ve denetimleri sıkı tutacağı inancının yaygın olacağını söyleyen Erkoç, "Yatırımcı buraya sadece yarış pistine ve hava limanına yakın olduğu için gelmiyor." dedi. 100 villanın yer aldığı projede 30 villanın satışı tamamlanmış durumda bulunuyor. Bautek’te villa fiyatları 292 bin dolardan başlayıp 400 bin dolara kadar çıkabiliyor.
Satışını Formula 1’e yetiştirdiler
Saray Halı’nın sahibi Necati Kurmel’e ait arsa üzerinde gerçekleştirilen Royal Park Residence’ta satışlar bu Cumartesi yani Formula 1’den bir hafta önce başlıyor. Kurmel’in 3 yıl önce metrekaresini 110 dolardan aldığı arsanın bedeli şu an 400 dolara ulaşıyor. Formula 1 yarışlarını izlemeye gelen yarışseverlerin geçtiğimiz yılın aksine, bu yıl yükselen çok sayıda proje görebileceğini söyleyen Royal Turizm yetkilileri, "Hem hava alanı hem 72 villa ve 3 bloktan oluşan Royal Park Residence’ın ve bölgedeki diğer projelerin hem yarışseverlerden hem de yarış nedeniyle bölgedeki prim potansiyelini gören yatırımcıdan büyük ilgi bekliyoruz" dedi.
Yeni otel projeleri yolda
Şu anda İstanbul Park’a en yakın oteli Niyazi Aytemiz ’e ait 4 yıldızlı Grand Sidoma oluşturuyor. Yarışın gerçekleştiği tarihlerde Orhanlı köyündeki bu otele büyük ilgi olduğunu belirten yetkililer, son 3 haftadır konaklamak isteyen müşterilere "Boş odamız kalmadı" cevabını vermek zorunda kalıyor. Niyazi Aytemiz’in, şimdi otelin tam karşısındaki deri fabrikasının üstüne yeni bir otel inşa etmeye hazırlandığı söyleniyor. Bölgedeki emlakçılar Radisson SAS’ın da yeni bir otel projesi için kolları sıvadığını belirtiyor.
GP2’nin Genel Müdürü Tepeören Villaları’nda
FORMULA 1 pistine en yakın projelerden birini oluşturan Tepeören Villaları’na Formula 1 yarışlarıyla birlikte ilginin artığını söyleyen Yönkonut temsilcileri, "Bölgede F1’in kapasitesini karşılayabilecek sayıda otel bulunmuyor. Bu da bölgedeki projelerin hem pilotların hem de yarış severlerin barınma ihtiyacına cevap verebilmesini sağlıyor. Bu yıl GP2’nin Genel Müdürü projemizden 4 aylığına villa kiralayarak pistten uzaklaşmadan barınma ihtiyacını karşılama yoluna gitti. Talebin önümüzdeki yıl artmasını umuyoruz" dedi.
kaynak:hürriyet