Kapı Dergisi Kurumsal Çok Yakında   


  Geceliği 15 bin dolara suyun 305 metre altında otel keyfi   -   2007.7.23
 

500 milyon dolar yatırımla inşaa edilen  ’Poseidon Mystery Island’ isimli otel projesi okyanusta 305 metre derinlikte su altı keyfi yaşatıyor.  Geceliği 15 bin dolar olacak bu sualtı otelinde odalar 10 kişinin 3 hafta boyunca hiç su yüzüne çıkmadan yaşayabilmesi için tasarlanmış. Projenin 2008 yılı Eylül ayında tamamlanması planlanıyor.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği lüks tekne tasarımlarıyla tanınan Amerikan Denizaltıları Başkanı Bruce Jones, şimdi de sualtı oteli yapmak için kolları sıvadı. Okyanusta 305 metre derinlikte gerçekleştirilen bu otel projesi bir odada 10 kişinin 3 hafta boyunca hiç su yüzüne çıkmadan yaşayabilmesini de sağlayacak altyapıya sahip olacak. Herşey dahil sistemle yönetilecek olan ’Poseidon Mystery Island’ isimli projenin 2008 yılı Eylül ayında tamamlanması planlanıyor.

500 MİLYON DOLAR

Gösterişli otelleriyle ön plana çıkan Dubai’de gerçekleştirilen proje 500 milyon dolara mal olacak. 300 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen projede odaların yanısıra suitler, balo salonu, alışveriş merkezi ve teroristlere karşı savunma teknolojileri yer alacak. Odalarda herhangi bir arızanın ortaya çıkması durumunda da, bu parça ana binadan ayrılarak dışarıda onarımı yapılabilecek.

SUALTI MANZARASI

Otel tamamlandığında 300 metrekarelik odalarda konaklaya misafirler tropik balık, ışıklandırma ve sualtı manzarasını 270 derecelik açıyla izleyebilecek. Misafirlerin otele girişi ise 2 asansör aracılığıyla sağlanacak. İçerideki basınç su üstüyle eşit tutulacağı için dekorasyon riski de ortadan kaldırılmış olacak. Otelde ayrıca 2 bin metrekarelik bir de döner restoran bulunacak. En küçük suitte      konaklamanın bedeli ise gecelik 15 bin dolar olacak. Misafirlerin manzara avantajından tam randımanla yararlanabilmesi için saat başı otomatik cam temizleme sistemi devreye girecek. Tüm parçalarının Prtland Oragon’da üretileceği otel, daha sonra Dubai’ye götürülerek orada birleştirilecek.

500 milyon dolarlık yatırımla yapılacak otel tamamlandığında 300 metrekarelik odalarda konaklaya misafirler tropik balık, ışıklandırma ve sualtı manzarasını 270 derecelik açıyla izleyebilecek. Misafirlerin otele girişi ise 2 asansör aracılığıyla sağlanacak.

kaynak:hürriyet

  Haberin Okunma Sayısı: 235
 
Bu Haberi; Kaydet Yazdır      
 


    Yorum Ekle

Bu Habere Daha Önce Hiç Yorum Yapılmamış

 

   Rastgele 10 Haber
 
  Ev çiçekleri bize nasıl zarar verir?
  30 Yeni Tramvay Geliyor
  Faizde düşüş, seçim ve mortgage’ye odaklandı
  2006'nın sıcak renkleri..
  Pratik ev bilgileri
  Vestel'den 2008 ankastre serisi
  Kızıltepe hükümet konağı 65 bin YTL'ye restore edildi
  Ahşappen'den dış cephe kaplaması
  TV yayınlarını gösteren MP3 çalar
  Kalekim'den Temiz&Bakımlı Mekan Çözümü: Seracare
   Taglar
  Geceliği, 15, bin, dolara, suyun, 305, metre, altında, otel, keyfi, ev  

 


.
Tüm Hakları Saklıdır © 2008

  İçeriğimiz Kaynak Gösterilmek Üzere Dahi Kopyalanamaz,Kullanılamaz