Kapı Dergisi Kurumsal Çok Yakında   


  Oksijen için şehir dışını seçtik ama bu kez dostlarımızı özledik   -   2007.7.23
 

Nurten Erk Tosuner, bu hafta Transmed Saç ve Kozmetik Cerrahi Kliniği’nin kurucusu Dr. Melike Külahçı Paeffgen’in Kemerburgaz’daki evine konuk oldu. Yedi yıl önce ailesiyle birlikte şehrin gürültüsünden kaçarak, Kemer Country’nin sakin ve sessizliğine sığınan Paeffgen, "Ama burada arkadaşlarımızı kahveye çağırmamız bile en az bir hafta önceden belirlenmiş olmak zorunda. Şehire sadece 20 dakika ama şehirdeki dostlarımıza yine de uzak geliyor. Şehir hayatını ve şehirde yaşayan arkadaşlarımızı dostlarımızı özlüyoruz" diye konuşuyor.

Doktor Melike Külahçı Paeffgen, Transmed Saç ve Kozmetik Cerrahi Kliniği’nin kurucusu ve Medikal Direktörü... Aynı zamanda Dünya Saç Cerrahi Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun tek kadın üyesi... Yedi yıldır Kemerburgaz’da Kemer Country’de bir villada oturuyor. Alman eşi ile birlikte doğaya yakın olmak ve daha fazla spor yapabilmek için Kemerburgaz’ı tercih etmişler. Buraya taşınmadan önce de Nişantaşı ve Etiler’de oturmuşlar. Gürültü ve egzos gazından kaçtıklarını söyleyen Melike Hanım, "Temiz hava bizi çekti. Belgrad Ormanları hemen arkamızda. İstanbul’un oksijene en yakın noktasındayız, İstanbul’un akciğerinde yaşıyoruz" diyor.

Kemerburgaz’a taşındıktan sonra ilk 6 ay yine uyuyamamış. Ama bu kez sessizliğe alışması zaman almış. Ancak bu sessiz ortam, Kemerburgaz’daki yapılaşmanın artmasıyla birlikte zamanla kaybolmaya başlamış. Melike Hanım "Artık burası da şehir merkezi gibi oldu" diyerek üzüntüsünü dile getiriyor.

ŞEHİRDE REZİDANS İSTİYORUM

Kemer Country’de oturmayı çok sevdiğini ve imkanlarından faydalandığını söylese de Melike Hanım bu aralar şehir merkezinde yeni yapılan rezidanslarda ikinci bir ev sahibi olmayı planlıyor. Halen oturduğu villa 1100 metrekare alan üzerine 450 metrekare kullanım alanına sahip. Melike Hanım,  şehirde almak istediği evin de en az 250 metrekare olmasını istiyor.

Melike Hanım, neden şehirde ikinci bir ev istediğini ise şöyle anlatıyor: "Burada herkesi tanıyoruz, çok güzel bir ortam. Şehirde evim olsa da buradan vazgeçmeyeceğim. Ama şehirde daha doğal yaşıyorsun, nerede akşam orada sabah. Burada arkadaşlarımızı kahveye çağırmamız bile en az bir hafta önceden belirlenmiş olmak zorunda. Şehir merkezinde böyle bir sorun yok. Burası aslında şehire sadece 20 dakika ama şehirdeki dostlarımıza yine de uzak geliyor. Zaman içinde Kemer Country’de de çok iyi dostluklarımız oldu, ama yine de şehir hayatını ve şehirde yaşayan arkadaşlarımızı dostlarımızı özlüyoruz."

HER TÜRLÜ HİZMET EVE GELİYOR

Melike Hanım, 10 yıldır evli olduğu eşinin Alman olması nedeniyle hemen herkesin bir yabancı dil bildiği Kemer Country’de oturmanın kendileri için avantajlı olduğunu söylüyor. "Böylece ailece komşularımızla daha çabuk ve kolay dostluklar kurabildik" diyor. Kemer Country’de yaşamanın sıradan bir evde oturmaya göre çok daha büyük kolaylıklar getirdiğini söyleyen Melike Hanım, "Manikür, pedikürü bile evde yaptırabiliyoruz. Her türlü hizmeti eve isteyebiliyorsunuz. Bu da değişik sorun ve değişik hizmetler için kime başvuracağız diye zaman kaybetmemizi önlüyor, hayatımızı kolaylaştırıyor" diye konuşuyor.  

Enerji temizliği yaparak yatıyorum

Melike Hanım, okuduğu bazı kitaplar sayesinde ’enerji temizliği’ yapmasını öğrenmiş. Enerji temizliğinin hayatına kazandırdıklarını ise şöyle anlatıyor: "Her gün ev temizler gibi aklımdaki eksiltici öfke ve intikam duygusu uyandıran yıkıcı fikirleri temizlemeden yatağa girmiyorum. Aklımı bu tür duygu ve düşüncelerden temizleyerek yatağa giriyorum. Son 10 yıldır bu yüzden hiç uykum kaçmadı. Kötü his ve düşüncelerin farkına varmak, sonra onları kafadan silmek ve öyle uyumak insana çok iyi geliyor."

Transmed’i 12 yıl önce kurdu

Melike Külahçı Paeffgen, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında mezun olmuş. Mecburi hizmetini Atatürk Havalimanı Sağlık Denetim Merkezi’nde yapmış. Daha sonra Almanya’da Erlangen Üniversitesi Tıp Fakültesi Kritik Bakım Bölümü’nde iki yıl cerrahi asistan olarak çalışmış. 1989-1993 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümü’nde ihtisas yapmış. Ardından bir yıl Almanya ve Amerika’da farklı saç kliniklerinde çalışmaları olmuş. 1994 yılında ise İstanbul’a dönerek eşiyle birlikte Transmed Saç ve Kozmetik Cerrahi Kliniği’ni kurmuş. Dolgu maddeleri, botox, cilt soyma yöntemleri, mezoterapi, radyofrekans vb. yöntemlerle yaşlanma sürecini yavaşlatmaya  yönelik hizmet veriyor. 

Malzemeler önceden hazırsa yemek pişirmeye bayılırım

Melike Hanım’ın bir tutkusu da yemek pişirmek.. "Yemek pişirmeye bayılıyorum" diyor ama malzemelerin önceden hazırlanması gerektiğini de sözlerine ekliyor. "Soğanlar kesilecek, sebzeler doğranacak... Ben menü hazırlamaya ve tatları karıştırmaya bayılıyorum. Pişirdiğim yiyeceklerin de sağlıklı ve haifif olmasını seviyorum. Ama haftada 1-2 gün bol soslu, tereyağlı tarifleri de yapıyorum. Uzun yaşamak kadar doğal ve kaliteli yaşamanın da önemli olduğuna inanıyorum. Bütün keyifler kısıtlanmamalı, ikisi dengede tutulmalı" diye konuşuyor.

Babam ev alırken mutlaka ’köşebaşında olsun’ derdi

Melike Hanım, müteahhit olan babasının kendisine ev konusunda "Bir sokağın en iyisini seçmelisin, köşebaşı ev almalısın" tavsiyesinde bulunduğunu söylüyor. Babasının bu sözleri aklından çıkmamış, köşebaşı olmasa da ev alırken yerini ve konumunu iyi seçmeye özen göstermiş. Melike Hanım, yatırımlarını ise değişik seçeneklere yönlendirmiş. Tasarruflarının her zaman yüzde 25’ini borsaya yatırmış. Yüzde 50’siyle gayrimenkul almış. Kalan yüzde 25’ini ise her zaman emin olacağına inandığı bir yerde park etmiş. Paeffgen Ailesi’nin Almanya’da ve Bodrum’da da bir evi var.

kaynak:hürriyet

  Haberin Okunma Sayısı: 704
 
Bu Haberi; Kaydet Yazdır      
 


    Yorum Ekle

Bu Habere Daha Önce Hiç Yorum Yapılmamış

 

   Rastgele 10 Haber
 
  EXTENZO IŞIKLI GERGİ TAVAN
  Airties KOBİ'leri ekonomiye bağlıyor
  Topbaş Eski İETT Arazisi için Verdikleri İmarın Arkasında
  Kapadokya'nın Adı Değişsin!
  İETT Arazisi... Dubai Şeyhi... Çifte Standart...
  Yabancı Dalga Geliyor
  Çevrenin korunmasında Profilo No-Frost soğutucular
  Carlton'un Bitiş Öyküsü
  Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Adnan İğnebekçili ile Devam Kararı Aldı
  İstanbul'un taşı toprağı alışveriş olacak
   Taglar
  Oksijen, için, şehir, dışını, seçtik, ama, bu, kez, dostlarımızı, özledik, ev  

 


.
Tüm Hakları Saklıdır © 2008

  İçeriğimizi kullanmak yasaktır.     Açık Öğretim  AÖF