
|
|
 |
 |
 |
 |
| |
Dünya mirası listesi genişletildi
-
2007.7.20
|
| |

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, tehlike altındaki yerlerin bulunduğu dünya mirası listesini genişletti. 39 ülkeden 45 farklı yer için başvuruda bulunulan listeye, Ekvador'daki Galapagos adaları ve Senegal'deki Niokolo Koba Parkı dahil edildi.
Nesli tükenmekte olan pek çok hayvan türünü barındıran Galapagos adaları artık dünya mirası listesinde.
Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde toplanan UNESCO Dünya Mirası Komitesi, 830 farklı yeri içeren listeye Ekvador'a bağlı takımadaları da ekledi.
Komite, son 15 yılda turizmin yüzde 100 den fazla arttığı adaların, yoğun göç ve insan müdahalesi sebebiyle tehlike altında olmasını gözönünde bulundurdu.
Listeye eklenen bir diğer yer ise Senegal'deki Niokolo-Koba Ulusal Parkı.
Şempanze, aslan, antilop gibi kara hayvanlarının yanısıra, pek çok sürüngenin bulunduğu park, doğal afetler ve yağmalama sebebiyle tehlike altındaki yerler listesinde yer alıyor.
UNESCO,1972 yılından bu yana hazırladığı dünya mirası listesini, savaş, turizm, çarpık yapılaşma ve ihmal nedeniyle tehlike altında olan yapı ve alanları gözden geçirerek oluşturuyor.
kaynak:arkitera |
|
| |
Haberin Okunma Sayısı:
165 |
| |
|
| |
Bu Habere Daha Önce Hiç Yorum Yapılmamış
|
| |
Rastgele 10 Haber |
| |
|
| |
Taglar |
| |
Dünya, mirası, listesi, genişletildi, ev |
|
 |
 |
 |
 |
|
|