İnşaat sektörü ankastre eşya satışlarını da olumlu etkilemeye başladı. İnşaat şirketleri emlak satarken özel anlaşmalarla ankastre eşyaları da birlikte pazarlar oldu..
Oturacağınız eve beyaz eşya seçmek, nasıl yerleştireceğinizi düşünmek kolay değil. İstanbul'da evlerin metrekare fiyatları yukarı doğru gidiyor. Oluşan rant geliri de inşaat şirketlerinin rekabetinin farklı alanlara kaymasına neden oluyor. Özellikle rezidans ve sitelerde ankastre eşyalı daireler birlikte pazarlanmaya başladı. Evlerdeki her metrekarenin doğru kullanılması büyük önem taşıyor.
Ankastre eşyalardaki tasarımın rahatlığı da her metrekarenin kullanım alanına dahil edilmesi. Böylece metrekare olarak düşük dairelerin kullanım alanı büyüyor. Mutfaklar hareket edilmesi rahat ve keyifli alanlara dönüşüyor. Ankastre eşyaları seçerken mutfağın ve evin planına göre hareket etmek gerekiyor. Ancak ankastre eşya seçerken de en önemli sorunlardan biri servis.
Sadece sorunsuz güzel günleri değil, arızaları da dikkate almak gerekiyor.Satın aldığınız ankastrelerin arızaları giderilirken ortaya çıkacak görüntülerin başınızı ağrıtmaması gerek.
HARCADIĞI ELEKTRİĞE DİKKAT
- Son dönemde ortaya çıkan düşük enerji tüketimi ankastrelere de uygulanıyor. Enerji tüketimi düşük ürünlere dikkat etmek gerekiyor. Ankastre eşyalar uzun süreli alındığı için sahip olduğu teknolojinin uzun süreli kullanılması önem taşıyor.
- Ankastre eşyaların en çekici yönünü tasarımın şıklığı oluştursa da kolay kullanım ve rahatlık uzun vadede daha çok öne çıkıyor. Bu yüzden ilk andaki çekiciliğe aldanmamak gerekiyor.
- Mekanı doğru kullanıp kullanmadığını, özellikle dikey olarak kullanılan raflardaki eşyaların yerinin doğru seçilmesi kullanım rahatlığını artırıyor.
- Neredeyse bir ömür boyu kullanılacak ankastre eşyaların seçiminde garanti sürelerinin ve servisin güvence altına alınmasında fayda var.
PROJELER İÇİN ÖZEL ANLAŞMA YAPILIYOR
Yeni yaşam tarzını oluşturan bütün keyifler ankastre eşyalı evlere taşınıyor. Beyazeşya üreticisi ile inşaatçının ortak olduğu projelerden biride Eltes Güneşi. Ağaoğlu, yapılan özel anlaşma ile My World ve Eltes Güneşi projelerinde dairelerin tasarımlarında Siemens ankastre ürünlerini kullanıyor.
Ankastre ürünleri arasında; buzdolaplarından ocaklara, gömme veya tezgah altı fırınlardan şarap dolabına ve hatta kahve makinesine kadar birçok ürün yer alıyor