Kapı Dergisi Kurumsal Çok Yakında   


  EROL TÜRKÜN TEKSTİL İHRACATINI ARTIRACAK   -   2003.10.23
 

Türk Ev Tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden olan Erol Türkün Tekstil, 16 milyon dolarlık ihracatını 2002 yılında %10 oranında atırmayı hedefliyor. Firma geçtiğimiz yıl 16 milyon dolarlık ev tekstili ihraç etti. Sektörde entegrasyon sürecini tamamlayan ender kuruluşlardan olan firma, 25 yıllık bilgi birikimi, deneyimi ve yüksek ihracat performansıyla dikkat çekiyor.
Erol Türkün Tekstil Sanayii Anonim Şirketi; Mega Tekstil Sanayii Ticaret A.Ş., Türteks Tekstil Sanayii A.Ş. ve Vanelli Konfeksiyon Sanayii A.Ş.`den oluşan şirketler topluluğuna sahip bulunuyor. Grup, sentetik iplik çekme bükme, iplik büküm, iplik boya, çözgü hazırlama, düz ve jakarlı dokuma, boyaapre baskı, konfeksiyon tasarım ve işletmeleriyle tam bir entegre tesis görünümünde. Firma 5 ton/gün mevcut kapasiteden oluşan iplik boya, boyaapre baskı ve konfeksiyon üretim kapasitesini yıl içinde gerçekleştirilmesi planlanan 2 milyon dolarlık yatırımla artırmayı planlıyor.

Vanelli markasıyla döşemelik kumaş, Dina markasıyla da tül perdelik kumaş üretiminde sektörde söz sahibi olduklarını ifade eden Erol Türkün Tekstil Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Erol Türkün, özellikle masa örtüsü, yastık ve yatak örtüsünde dış pazarlarda tercih edilen kuruluşların başında geldiklerini vurguladı.

Türkün, ihracatlarını ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine gerçekleştirdiklerini belirterek, dış pazar stratejilerini Çin pazarında etkin biçimde yer almak biçiminde belirlediklerini ifade etti. Çin`in büyük bir pazar potansiyeline sahip olduğuna işaret eden Türkün, Çin`in sadece ucuz mal üreten ülke olmasının haricinde, gelir seviyesi sürekli artan büyük bir nüfus kitlesini barındırıyor olması dolayısıyla pazar olarak da iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

  Haberin Okunma Sayısı: 381
 
Bu Haberi; Kaydet Yazdır      
 


    Yorum Ekle

Bu Habere Daha Önce Hiç Yorum Yapılmamış

 

   Rastgele 10 Haber
 
  Bahçeler yemyeşil olsun!
  Perde kornişi nasıl takılır?
  Sony televizyonda ’kristal’den yana
  Petek Panellere Yeni Çözümler
  Acarİstanbul'da Yine Karar Çıkmadı
  Unakıtan: Mortgage Faizinde Vergi Muafiyetine Karşıyız
  Eviniz kablolarla kirlenmesin
  Eski adrese yeni dekor...
  Yapraklara nefes aldırın
  Demirin ateşle dansından doğan sanat...
   Taglar
  EROL, TÜRKÜN, TEKSTİL, İHRACATINI, ARTIRACAK, ev  

 


.
Tüm Hakları Saklıdır © 2008

  İçeriğimizi kullanmak yasaktır.