Kapı Dergisi Kurumsal Çok Yakında   


  Oyak-Arcelor Ortaklığı Rekabet Kurulu'nda   -   2007.6.7
 

Oyak'ın, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (Erdemir) için kurduğu Ataer Holding'in yüzde 41'inin Arcelor şirketine devrine ilişkin izin başvurusu, Rekabet Kurulu'nun dünkü toplantısında ele alındı. Kurul, dünkü toplantısında bir karar vermezken, gelecek hafta yapılacak toplantıda konunun görüşülmesine devam edilmesi öngörüldü.
Erdemir'in Türkiye Kalkınma Bankası'na ait pay ile birlikte toplam yüzde 49.29 oranındaki hissesinin satın alımı için kurulan ve hisselerin tamamına Oyak'ın sahip olduğu Ataer Holding A.Ş. şirketinin, yüzde 41'lik kısmının Lüksemburg merkezli Arcelor S.A'ya devredilmesine ilişkin başvuru, ocak ayı başında Rekabet Kurumu'na iletilmişti.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından izin verilen ortaklık başvurusu, Rekabet Kurulu tarafından değerlendiriliyor. Erdemir'deki yüzde 46.12'lik kamu hissesi için ekim ayında yapılan ihalede en yüksek teklifi 2 milyar 770 milyon dolar ile Oyak vermişti.

kaynak:yapı

  Haberin Okunma Sayısı: 157
 
Bu Haberi; Kaydet Yazdır      
 


    Yorum Ekle

Bu Habere Daha Önce Hiç Yorum Yapılmamış

 

   Rastgele 10 Haber
 
  Karadeniz hızla çöplüğe dönüşüyor
  Duvara hangisini assak?
  Halkalı'da Fiyatlar Uçtu
  Eviniz renk renk olsun...
  Puntmobles mobilya koleksiyonu
  Sofraya yaz dokunuşu...
  Başkan Topbaş; Büyükşehir'in Şantiye Denetimi Özelleşecek
  Türkiye'nin En Büyük Emlak Fuarı Açılıyor
  Ataşehir’de butik yaşam sunan rezidans
  Odanızın havasını değiştirin...
   Taglar
  Oyak-Arcelor, Ortaklığı, Rekabet, Kurulu'nda, ev  

 


.
Tüm Hakları Saklıdır © 2008

  İçeriğimizi kullanmak yasaktır.     Açık Öğretim  AÖF